Blog

Ahol a tragédia megütközik az örökkévalósággal

Magyar nyelven is megjelent a már sokak által nagyon várt könyv, A Viskó (The Shack). Wm. Paul Young megrázó regénye az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere, ami páratlanul rövid idő alatt több mint 10 millió példányban fogyott el.

Az egyébként vitákat is kiváltó regényről egyik méltatója azt tartja, hogy olyan hatással lehet erre a nemzedékre, mint A zarándok útja volt a maga idejében. A könyv mindenesetre egy lebilincselően izgalmas és bámulatosan provokatív olvasmány, amelyben a telepesek által elhagyott rozoga, rossz emlékeket idéző viskó egyszeriben döbbenetes titkok tárházává válik, ahol izgalmas találkozások során a megbocsátás gyógyító ereje és hatalma is felragyog a sebzett szív számára. Akik már olvasták, azt ajánlják, hogy zsebkendővel felszerelkezve láss az olvasáshoz. Szükséged lesz rá…

Vigyázat, regény! Nem teológiai értekezés!
Valóság és fantázia. Kijelentés és keresés. Egy kétségbeesett, kételyekkel teli ember keresése.
Nem Szentírás! Egy megrázóan izgalmas „mese”!

A Viskó olvasása közben arra a következtetésre jutottam, hogy e lélegzetelállítóan izgalmas regényben megfogalmazódó kérdések pontosan olyanok, amelyek engem is foglalkoztatnak. A könyv nem azért ragad magával, mert nyomasztó kérdésekre ad válaszokat, ellenkezőleg azért, mert arra biztatja az olvasót, hogy minél közelebb kerüljön a kegyelem és a szeretet Istenéhez, Akiben mi, halandó emberek reményt és gyógyulást találhatunk. E regényt úgy is olvashatjuk, ahogy Isten eljön és akkor talál meg minket, amikor megfullaszt a fájdalom, csapdába zár a kétségbeesés.

A Viskó elolvasása megújítja benned az Isten jelenléte utáni perzselő vágyat.

Sebestyén Renáta
VitaMAG-projektasszisztens