Blog

Pénzzé tett gyermekek

A történet az 1928-as nagy világválság idején játszódik, amikor családok váltak földönfutóvá egy szempillantás alatt, és a kilátástalanság lehetetlen döntésekre kényszerítette őket.

2 ​gyerek eladó, áll a felirat a táblán, mellette pedig két kisfiú üldögél reményvesztetten a farmház lépcsőjén. Egy arra járó riporter gondolkodás nélkül fényképezi le az elé táruló jelenetet, nem gondolva arra, hogy a kép emberek életét változtathatja meg. Kollégája unszolására ír egy cikket a családról és a 2 gyerekről, amely meghozza neki a régóta áhított sikert, és dicsőséget, de a fénykép nyilvánosságra kerülése váratlan és drámai következményekkel jár. A riporter kutatni kezd a gyerekek, után hogy helyrehozza a hibákat, és összehozza az egymástól elszakított családtagokat, és ezért semmilyen áldozattól nem riad vissza.

Szerintem ez a könyv aktuális, hiszen manapság a gyorsan terjedő képek és videók világában fontos emlékeznünk arra, hogy mindenki a saját szemszögéből közelít a látottakhoz, ezekre óriási hatással vannak a tapasztalataink, és a tudat alatti vágy, hogy azt lássuk, amit akarunk. Ezért ezekre építve hozunk elhamarkodott döntéseket, ítéleteket, amelyeknek következményei kiszámíthatatlanok.

A Pénzzé tett gyermekek magával ragadó regény a szerelemről és a reményről.

Ezt a könyvet felnőtteknek és fiataloknak egyaránt ajánlom.

Sorbán Előd
SZÉK-LangSpot  hallgató

Kristina McMorris: Pénzzé tett gyermekek