Hírek

Segítség, leérettségiztem!

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) Segítség, leérettségiztem! címmel bátorító kerekasztal-beszélgetést (webináriumot) szervez diákoknak és szülőknek, 2021. július 12-én, hétfőn 18 órától.

Beszélgetőtársak: dr. Kádár Annamária (pszichológus, egyetemi adjunktus, tréner, író, anya),
András Zsuzsánna (közgazdász, kereskedelmi vezető, anya) és dr. Ilyés Ferenc (közgazdász, egyetemi docens, oktatásfejlesztő, apa).
Moderátor: Szabó Attila (kommunikációs tréner, a Civil Rádió főszerkesztője).

Szülőként:
Ragályos a bizonytalanságérzet a családban?
Aggódik, hogy jól dönt(ött)-e a gyermeke?

Érettségizettként:

Sikeresen érettségiztél, de gyötör a kapunyitási félelem?
Évek óta erre vártál, most mégis bizonytalan vagy?
Önmegvalósítás és/vagy megélhetés?

Beszélgessünk, hisz nem vagy egyedül ezen gondolataiddal és érzéseiddel.

A webinárium ingyenes, de (mihamarabbi) regisztrációhoz kötött:
https://forms.gle/7fbfQ9HDRNhMoc2F6

A kerekasztal-beszélgetés résztvevőiről bővebben:

Dr. Kádár Annamária (pszichológus, egyetemi adjunktus, tréner, író, anya)
Jelenleg a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségén, az Óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakán, valamint a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Tanító szakán tanít. Az Erdély TV Pszichotrillák című heti élő műsorának meghívott szakértője és társszerkesztője.
Hiszi, hogy a fejlődés igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, hogy a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság és a mese, valamint hogy igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el. Ebben próbál segíteni azoknak, akikkel munkája során kapcsolatba kerül.

András Zsuzsánna (közgazdász, kereskedelmi vezető, anya)
Kitartó típus vagyok, sokat számít az állandó mozgás, torna, ima. Az innovatív dolgokat is nagyon szeretem, mindenben keresem az újat. A családom az életem középpontja. Szeretem a csapatomat, akikkel dolgozom.
És igen, nekem is vannak félelmeim, amelyeket mindig próbálok kordában tartani azzal, hogy bízom a Jóistenben és olyan csoportokkal, barátokkal találkozom, akikkel megbeszéljük az ügyes-bajos dolgainkat.
A másik vándorbot az életemben a tiszta, őszinte kommunikáció… és ez mindenkivel: család, barátok, kollégák.

Dr. Ilyés Ferenc (közgazdász, egyetemi docens, oktatásfejlesztő, apa)
Az élet szép, de akarni kell, hogy szép legyen! A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban dolgozva immár több mint 15 éve rengeteg olyan sorsot és életpályát támogattunk, befolyásoltunk kollégáimmal, amelyekben a csüggedés, félelem és a kishitűség helyére az önbizalmat, a kezdeményezést és a sikert tettük prioritássá.
Fiatalként, majd felnőttként mindig igyekeztem példát mutatni személyiségemmel és hozzáállásommal, hogy minden ember értékes, és a fiatalnak helye van szűkebb vagy tágabb környezetünkben.
Szülőként azt vallom, hogy a gyerekeink döntéseinek meghatározói vagyunk: a fiatal úgy választ és cselekszik, ahogyan korábban látta a családi mintában a munka szeretetét, az elégedettség szintjeit, az öröm és a siker megélését.
Oktatásfejlesztőként elmondhatom, hogy a tanulás egy életen át zajló folyamat. Valahogy az oktatási rendszernek sikerült ezt becsületesen elrontani a fiatalok megítélésében, de a való életben vagány és jó érzés tanulni!