Blog

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ digitális fejlesztése

A digitális technológia, a digitális írástudás, az információk elektronikus kezelése olyan gyors ütemben fejlődött az elmúlt két évben, hogy oktatási intézményünk, oktatóink, hallgatóink számára fokozottan nehéz ezen a területen naprakésznek lenni. A koronavírus megjelenésével a digitalizáció egyre mélyebben beszivárgott az oktatásba és míg néhány évtizede elképzelni sem tudtuk az oktatást személyes jelenlét nélkül, ma már közvetlen környezetünkben tapasztaljuk, hogy az online oktatás milyen szintű növekvést ért el.
Ez a rohamos fejlődés magával hozta intézményünk digitális infrastruktúrájának fejlesztését, digitális folyamataink fejlettebb kiépítését, valamint digitális kommunikációnk megerősítését.


A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott pályázatunk keretében ezért kiemelt hangsúlyt helyeztünk a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ www.szek.ro honlapjának fejlesztésére, annak érdekében, hogy projektjeinket sikeresebbé tegyük, képzéseinket hatékonyabban tudjuk népszerűsíteni és működtetni. A fejlesztés eredményeként, az új honlap sokkal felhasználóbarátabbá vált, letisztultabb, professzionálisabb, mobil eszközökre optimalizált, igényesebb megjelenéssel rendelkezik, illetve lehetővé teszi a weboldal forgalmának növekedését és az eredményesebb lead-generálást.
Képzéskínálatunk leírása az új weboldalon lényegesebben áttekinthetőbb lett, így érdeklődőink és hallgatóink számára is lerövidítettük a számukra fontos tartalmak, felületek elérési útvonalát, mint például képzésleírások, tantervek, szabályzatok, Neptun Egységes Tanulmányi rendszer, CooSpace, Moodle. A fejlesztés ugyanakkor lehetővé tette mind az egyetemi, mind pedig felnőttképzési programjainkra a jelentkezések digitális felületre vitelét és az adminisztratív munka meghatározó csökkenését.

Az új honlap fejlesztését egy helyi, fiatalokból álló csapattal/vállalkozással és kollégáink együttműködésével valósítottuk meg, ezáltal a támogatott összegből mi is hozzájárultunk egy helyi vállalkozás felkarolásához, illetve egy kiváló új szakmai kapcsolat kiépítéséhez a két szervezet között. 
A weboldal fejlesztése mellett beruháztunk 2 új laptopra is az elnyert támogatásból, amelyek különösen nagy szerepet töltenek be a járvány miatt kialakult online oktatás hatékonyabbá tételében. Ezek az eszközök megkönnyítik az oktatóknak az óraleadást, lehetővé teszik az eredményesebb információ- és értékátadást a hallgatóink számára. A megvásárolt intézményi laptopokat oktatóink szükség szerint vetésforgóban használják.