Blog

Ápoló hallgatóink szakmai látogatása a Gyergyótölgyesi Pszichiátriai Kórházban

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának (PTE ETK) Ápoló BSc képzés székelyudvarhelyi, első- és másodéves BSc hallgatói szakmai látogatáson vettek részt a Gyergyótölgyesi Pszichiátriai Kórházban.

A látogatás célja, hogy hallgatóink minél szélesebb körű betekintést kapjanak a különböző egészségügyi ellátó intézményekbe, megismerjenek több, egyedi ápolást és gondozást igénylő betegellátó szakintézményt. Jelen esetben a súlyosabb, akut és krónikus pszichiátriai betegségekben szenvedő páciensek intézményi ellátásának sajátosságait, specifikus terápiás lehetőségeit ismertették velük az intézmény dolgozói, a páciensekkel való kommunikáció és gondozás különleges szempontjait, illetve találkoztak a látogatható páciensekkel.

Ez a program újabb lépés volt abban a törekvésünkben, hogy hallgatóinkat a lehető legjobb képzésben részesítsük, és felkészítsük őket a valós szakmai kihívásokra. Reméljük, hogy a jövőben is hasonlóan tartalmas és inspiráló szakmai eseményekkel gazdagíthatjuk a képzést, hozzájárulva ezzel a minőségi ápolói munka fejlődéséhez.

Köszönjük szépen a Gyergyótölgyesi Pszichiátriai Kórház nyitottságát, illetve a SZÉK Egészségtudományi Oktatási Intézet közreműködését a szervezésben.