Blog

Ballagás és diplomaátadó ünnepség a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban

Június 14-én került sor a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ hallgatóinak ballagására és diplomaátadó ünnepségére, ahol négy anyaországi partneregyetemünk, összesen 66 végzett hallgatója vehette át büszkén, jól megérdemelt oklevelét.

Ballagtak

  • az Edutus Egyetem kereskedelem és marketing alapképzés, valamint marketing mesterképzés hallgatói;
  • a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök alapképzés diákjai;
  • az Óbudai Egyetem könnyűiparimérnök BSc képzés végzettjei, valamint
  • első alkalommal adtunk át okleveleket a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar, egészségügyi menedzser mesterképzés hallgatóinak.

A családias hangvételű ünnepség kereteiben, az egyetem vezetői inspiráló, lelkesítő, előremutató útravaló üzenetekkel, tanácsokkal látták el a végzett hallgatókat, szakmai iránymutatást és lelki támogatást adva nekik.

 

Dr. Ilyés Ferenc, intézményünk igazgatója idei szlogenünkre építve foglalta szavakba ünnepi mondandóját. Megérkeztem: jelent ez helyet, időt, teret. A várost, az otthont, a munkahelyet, ahol jó lenni, ahol jó együttműködni. Időben jelenti a SZÉK elmúlt 26 évét, amely során egy nagyszerű egyetemi központtá nőttük ki magunkat, ugyanakkor jelenti azt a 2, illetve 4 évet, amelyet ezekkel a vagány, belevaló hallgatókkal együtt töltöttünk. Jelenti ennek az ünnepnapnak, pillanatnak az örömét és hangulatát, a jövőbe tekintve pedig rövid-, közép- vagy éppen hosszútávú terveinket és azoknak az együttműködéseknek a lehetőségét, amelyekbe közösen érkezhetünk meg a végzős csapattal.

Az ünnepség kiemelkedő momentumaként az egyetemek elöljárói átadták a diplomákat, amellyel hivatalosan is elismerték a hallgatók többéves kitartó munkáját és eredményeit.

 

A végzős hallgatók meghatott és őszinte szavakkal búcsúztak társaiktól, tanáraiktól és az egyetemtől, amely az elmúlt évek során második otthonukká vált és ahol nagyon sok izgalmas, izgatott, vidám vagy olykor idegeket feszítő pillanatokat éltek át, de ugyanakkor megtapasztalták a barátság, az összetartozás, a közösség megtartó erejét.

Gratulálunk minden végzősünknek, és kívánunk sok sikert a jövőbeli kihívásokhoz és lehetőségekhez!