Diákvélemények

Ismerd meg diákjaink véleményét, tudd meg, miért jó a SZÉK-en továbbtanulni, hogyan és hol hasznosíthatod az egyetemi évek alatt megszerzett tudást.
Amennyiben pedig te is kedved kapsz a továbbtanulásra, nézd meg képzéskínálatunkat

Csaba

Marketingasszisztensként dolgozik, aki egyből beleszeretett a szakmájába.

A szakmai tudása gyarapítása mellett szükségét érezte egy diploma megszerzésének is, valamint az egyetemi életbe is bele akart egy kicsit kóstolni.

Tetszik neki, hogy hétvégén vannak az órák, hogy viszonylag közel van Csíkszeredához. Már az első találkozáskor megtetszett neki az a fiatalos lendület, ami őt is fogadta. Csaba szerint a SZÉK egy remek intézmény, lendületes és vidám környezet van. Úgy érzi, csoporttársaival remek közösséget alkotnak, akikkel nemcsak szaktársak, hanem baráti viszonyba kerültek.

Betti

Marketingesként dolgozik, és jelenleg Marketing mesterszakon tanul, mert elmondása szerint, szereti bebiztosítani magát és a jövőjét.
 • Első számú indoka, a kényelem, mert fontos számára, hogy itthon legyen és dolgozni is tudjon.
 • Mindemellett a kíváncsiság is nagyon hajtotta, hogy „mi is történik abban a magas, üveges épületben”.
 • +1 pont, hogy pozitív visszajelzéseket kapott volt diákjainktól.

Az itt megismert szemléletmódot alkalmazni tudja a munkájában, hiszen kapott egy olyan nagy összképet, aminek köszönhetően sokkal jobban átlátható lesz egy adott helyzet.

Naná! Fiataloknak és idősebbek egyaránt, akik itthon szeretnének tervezni, viszont a fejlődést nem akarják kizárni az életükből. Mindazoknak, akik úgy érzik, hogy itthon építenének ki kapcsolatokat, lennének egy vagány közösség tagjai és szeretnének még egy kis színt az életükbe – meg még egy diplomát a fiókba.

Norbi

Jelenleg egy farmot vezet és sikeres szakemberré szeretne válni, hogy elérje kitűzött céljait.
Már most is otthonosan mozog az állattenyésztés világában, imádja a szakmáját, de tele van tudásvággyal, ezért hétvégenként az egyetem padjait koptatja.

Mert munka mellett végezhető, tud tapasztalatot szerezni, és a végén kézhez kap egy értékes oklevelet.

Azt, hogy itt jellemzően sok a jókedv és kacagás, emellett lehetőség van a tudás megszerzésére, amely hozzásegít egy jobb, minőségibb élethez.

 

Mindenképpen. 😊 Olyan személyeknek, akik nem a tipik, rengeteg semmi időt elöltő egyetemisták akarnak lenni, hanem a tanulással egyszerre tapasztalatot is akarnak szerezni, és közben egyébbel is foglalkozni.

Na meg azoknak, akik egy komoly diplomát szeretnének.

 

Hajni

Nem hiszed el, de fogadásból jelentkezett a SZÉK-re, viszont egy percig nem bánta meg. Úgy érzi, hogy olyan sok mindent tanult itt, amit munkájában is jól tud hasznosítani.

 • Más családtagjai is itt tanultak és így ő is kedvet kapott hozzá.

Mert nagyon sok új kapcsolat és barátokat hozott számára. A marketing egy új világot mutatott meg neki, amivel eddig nem találkozott. Azóta az Excelt is sokkal magabiztosabban használja.

Igen, akár családos anyáknak is, még 50 év körül is, mert talán ekkor van lehetőség az értékes énidőre.

Zsolt

Tanult szakmáit tekintve közgazdász-újságíró és retailben dolgozik 15 éve közép, ill. felső vezetőként. Drón, sí, bergwandering, city break – négyes tölti ki többnyire a szabadidejét.

Szeret minden évben valami újat tanulni – elsősorban, hogy fejlessze képességeit és mentálisan friss maradjon, ezért most a SZÉK-en végzi a marketing mesterszakot. Korábban kereskedelem és marketing alapszakon szerzett oklevelet.

Az a hely, ahol nagyon laza keretek között lehet jókat dumálni, vitatkozni órákon.

Elsősorban a kapcsolathálót. Azért jött anno ide, hogy amit amúgy nap mint nap végez a munkájában, helyezze el az elméleti síkban is.

 

Elsősorban azoknak, akik már dolgoznak, de jó lenne egy diploma. Tömbösített óratartás, elég rugalmas program van, egy lazább tanmenet, és véleménye szerint elmecsiszolásnak kiváló lehetőség.

Kriszti

Krisztidiplomázás után egyből talált a szakmájában munkát, így most marketingesként dolgozik egy online marketing cégnél.

 • Karriert és fejlődést akart, vonzotta a marketing és a közgazdaságtan világa.

  Szimpatikus volt számára, hogy saját városában munka mellett is tanulhat, így a tanulással párhuzamosan már munkatapasztalatot is szerezhetett.

  Nem mellesleg, szereti a jó társaságot, jó környezetet, ahol kibontakozhat és fejlődni tud.

Szuper tapasztalatokat és a sok emberi kapcsolatot. A közösséget, az osztálytársakat és velük együtt a klassz hangulatot. Számára az emberek hozzáállása, pozitivitása és a hangulat óriásit dobott az egyetemi éveken.

Mindenkinek, aki kérdez róla, hiszen a színvonalas szakmai ismeretek elsajátítása mellett, az a közösség, ami itt kiépül, maradandó emlék marad.

Szidi

Szidi, vérbeli lovászlány. A lovai gondozásán túl azon igyekszik, hogy megvalósítsa az álmait, ez vezette őt a SZÉK-re.

Nagyon céltudatos Nem gond számára több szerepnek eleget tenni: amikor kell lovagló csizmát húz, amikor kell akkor magassarkút és boldogan cseréli azt át gumicsizmára is.

Úgy gondolja, hogy az állattenyésztés és a növénytermesztés a legszebb szakma a világon, ezért szeretne még többet tanulni a szakmáról és diplomát szerezni. Meglátása szerint vidékünknek szüksége van a szakképzett emberekre, csak ezáltal érhető el az igazi fejlődés.

Jónak találta, hogy hétvégén zajlik az oktatás, és így munka, mellet is elvégezhető.

 

Új embereket és egy más szemléletet, miszerint sosem késő elkezdeni tanulni, diplomát szerezni vagy akár szakmát váltani, mert lehetőség van rá, csak akarnunk kell és akkor sikerül. 😊

Leó

Leó, egy mindig aktív, többre törekvő fiatal. Teljes mértekben nyitott az újra, ezért sosem áll le a tanulással. 

 • Korábban nem volt biztos abban, hogy mivel akar majd foglalkozni, viszont az nem volt kétség, hogy saját magát szeretné mindenképpen jól eladni. Úgy véli rengeteg jó szakember van, akik nem képesek megfelelően értékesíteni szaktudásukat.

Döntő volt számára, hogy hétvégi oktatásban vehet rész, mert nem akarta a hétköznapjait az iskolába járással tölteni, hiszen ez idő alatt más területeken is akart fejlődni

Lehetőséget előnyös emberi kapcsolatok kialakítására.

Zsolt

Zsoltot folyton hajtja a kíváncsiság, ezért már nagyon sok területen kipróbálta magát itthon és külföldön is.

Jelenleg vállalkozó és úgy érezte belefér az életébe még egy adag továbbtanulás 😊

A vidékfejlesztés területén szakmai ismeretekre és friss információkra kíván szert tenni, ezért két éve már a péntek délutánjait és szombat délelőttjeit a tudásszomjának enyhítése tölti ki. Nagyon örül, hogy újra személyes óratartásban vannak az előadások, mert szerinte nagyon jó a hangulat és a csapat a SZÉK-en.

Mindenkinek, aki erre a pályára készül, hiszen számos olyan tantárgy van, amely mind a szakmai életben, mind a hétköznapokban hasznos tudást ad.

Zsolt szerint nem könnyű, mert van egy-egy tantárgy, ami nehezebb, de azokkal is meg lehet birkózni.

 

Laura

Kereskedelem és marketing szakon tanul, és jelenleg varrónőként dolgozik.

 • Az egyetem elvégzése után saját vállalkozást szeretne, ezért örül, hogy nemcsak tanáraitól, de csoporttársaitól is sok újat és hasznosat tanulhat.

Elsősorban mert ajánlották neki, másfelől Ő is szívesen ajánlja másoknak, mert szerinte már csak azért is megéri, hogy kicsit kiszakadj a hétköznapok sablonosságából. Remek lehetőség új emberek megismeréséhez.

Ha nem dolgozol még a kiszemelt területen, itt találkozhatsz olyanokkal, akik már rendelkeznek szakmai tapasztalattal és ezáltal belátsz a kulisszák mögé is.

Réka

Jelenleg beszerzési referensként dolgozik.

Célja egy egyetemi diploma megszerzése, de szakmai tudását is fejleszteni szeretné.

Igazi „helyi termék”-ként tekint a SZÉK-re. Örül annak, hogy lehetősége van felsőoktatásban magyarul tanulni, hogy hétvégén vannak az órák, és nem kell más városba utazzon, így munka mellett is elvégezhető.

Réka szerint a SZÉK nem csak a frissen végzett fiataloknak, hanem az idősebb generációnak is egy jó választás, ahol mind a munkában, mind a magánéletben hasznosítható tudásra lehet szert tenni.

A pályakezdő fiataloknak azért ajánlja, mert szerinte elegendő tudást nyújt egy saját vállalkozás elindításához, vagy segít munkahelyet találni az egyetem utolsó évében a szakmai gyakorlat alatt.

Szilárd

Szilárd valamikor azért jelentkezett kereskedelem-marketing szakra, hogy fejlessze magát és hogy sikeresebb tudjon lenni a munkájában. Mára ezt már mind elérte, de most marketing mesterszakos hallgatóink között tudhatjuk, hiszen továbbra is imádja a SZÉK-es diákéveket.

 • Első sorban önmegvalósítás céljából. Örül, hogy közel van otthonához, vállalkozásához és az már csak hab a tortán, hogy péntek délután és szombat délelőtt vannak az órák.

A nagyon sok hasznos tudás mellett jó kapcsolatokat, sok szeretetet és támogatást.

Naná, hogy igen. Folyamatosan ajánlja minden évben az érettségizőknek. Ösztönzi őket a továbbtanulásra. Szilárd szerint pozitívum, hogy itthon tudnak lenni a családjuk és a barátaik társaságában, valamint a hétvégi, minőségi oktatás mellett akár dolgozni is tudnak, így a tudással együtt a munkatapasztalat is szaporodik.

Barbara

Barbara egy civil szervezet munkatársa, folyamatosan új projekteket tervez és szervez. Nagyon szeret csapatban gondolkodni és dolgozni. Nem szereti az egyhangú, monoton, passzív dolgokat, ezért folyton keresi az újabb kihívásokat.

A gyereknevelési 2 évet teljesen ki akarta használni arra, hogy valami újat tanuljon.

Sok-sok életre szóló barátságot és még nagyon sok mindent. Az itt megszerzett tudást könnyen be tudta építeni a mindennapokba és a munkájába, általa könnyedén mennek a projektfeladatok.

Barbara szívesen ajánlja Neked a SZÉK-et, ha továbbtanulnál.