Hírek

Egy könyv, amely segít eligazodni a közösségi média világában

A közösségi média nagykönyve. Hogyan vidd sikerre a céged és önmagad címmel jelent meg 2016-ban Klausz Melinda kötete (Saldo Kiadó, Budapest), amely esettanulmányokon és feladatokon keresztül vezeti be az olvasót a közösségi média minden kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.

Ma ​már szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ne említenék meg a Facebook, YouTube vagy éppen a lájkolni szavakat. A közösségi média felülete olyannyira mindennapjaink részét képezi, hogy ezen beszélgetünk ismerőseinkkel, nézünk filmeket vagy éppen olvasunk híreket. Mindennapjaink mellett vásárlási szokásainkat is befolyásolják ezek a felületek, vállalkozóként, cégként azonban nem minden esetben a leghatékonyabb módon vagyunk rajtuk jelen – olvashatjuk az ismertetőben.  

A szerző 2007 óta foglalkozik közösségimédia-marketinggel, 2008 óta blogol, élete első Facebook-hirdetését pedig 2009-ben hozta létre. Cégét, a Klausz Social Groupot a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben két KKV-Marketing Gyémánt díjjal is kitüntette közösségi média marketingmegoldásai és eseménykommunikációja miatt.

A könyvet olvasva számos hasznos információval gazdagodhatunk a közösségimédia-marketingről, gyakorlati tanácsokat kapunk a közösségi médiában való márkaépítésről, hirdetésről és nem utolsósorban a stratégiaépítésről.

A kötetet az alaposság jellemzi, a történelmi hátterek, a gyakorlati útmutatások mellett a szerző részletesen kitér az elméletre, fogalommagyarázatra is. Klausz Melinda személyes tapasztalatain keresztül segíti az olvasót megismerkedni a különböző közösségi médiafelületekkel, külön fejezetekben tárgyalja a konfliktus- és panaszkezelést, illetve betekintést nyerhetünk az online nyereményjátékok világába is.

A közösségi média nagykönyve nemcsak a social mediában jártas személyeknek íródott, hanem azon személyeknek is, akik szeretnének jobban megismerkedni a közösségi médiával, akik sikerre akarják vinni cégüket, akik személyes márkát szeretnének kiépíteni, akiket érdekelnek az online hirdetések.


Lázár Ágnes
ProMAG- és LangSPOT-projektfelelős