Találjunk megfelelő munkahelyet

Karrieriroda

A Karrieriroda célja

A Karrieriroda célja, hogy egyre több szakmailag jól felkészült személy találjon megfelelő munkahelyet, valamint egyre több munkaadó találjon rátermett, kompetens munkatársat, ezért a Karrieriroda révén a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ összekapcsolta két nagy partnerkörét, a vállalati-intézményi szférát és a hallgatókat.

A vállalati szférának képzett munkaerőt biztosít, a hallgatóknak meg lehetőséget belépni a munkaerőpiacra. Egy felsőoktatási intézmény számára ez a küldetése beteljesülését is jelenti. A munkaadók nagy része általában nem rendelkezik elegendő tapasztalattal a szakszerű alkalmazás terén, ezért kényszermegoldásként gyakran kapcsolati és családi tőkéjét használja egy-egy új munkatárs keresése-felvétele esetén. Ez a módszer kétélű: néha hatékony, a legtöbbször viszont kudarccal végződik és a következményeket a munkaadó viseli. Manapság már nem feltétlenül a tapasztalat és a végzettség az, ami az alkalmazásnál előnyös, a jelentkező rátermettsége, motivációja, hajlandósága, valamint kialakított készségei és képességei bizonyításával kerülhet a megfelelő munkakörbe. Fontos a nyitottság is, ami lehetővé teszi, hogy az alkalmazott el tudja sajátítani a vállalati kultúrát, a munkakör sajátosságait, és ennek megfelelően alakítsa ki sajátos, az adott munkakörnek legjobban megfelelő munkamódszerét.
karrieriroda

Azon dolgozunk

A Karrieriroda munkatársaival azon dolgozunk, hogy a megfelelő személy kerüljön a megfelelő munkakörbe viszonylag rövid idő alatt. Szolgáltatásunk igénybe vétele esetén kisebb az esélye a próbaidő utáni felmondásnak, hisz a jelölt már megismeri előre a munkakörnyezetét, tudja, milyen elvárásokat támasztanak munkája iránt és melyek a konkrét feladatai. A munkaadó pedig megtudja, hogy akit felvesz, milyen kompetenciákkal rendelkezik és mennyire alkalmas az adott munkakör betöltésére.

Amiben még segítünk

Mindemellett a Karrieriroda a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ egyetemi képzéseit is erősíti. Az itt végzett hallgató oklevele átvétele után sem marad egyedül a munkahelykeresés nehézségeivel, segítünk neki elhelyezkedni, sőt, ez már korábban is bekövetkezhet, hiszen számtalan hallgatónk tanulmányai végzése mellett dolgozik is.

Nézz körbe nálunk