Blog

Neked mi a kedvenc filmed?

Ezen a héten Péter Bernadette kolléganőnk volt a SZÉK-beszéd házigazdája, ahol Betti a számára legjobban tetsző 10 filmet mutatta be nekünk.

Elmondása szerint, évekkel ezelőtt nagy moziba járó volt, és úgy gondolja, elég jól ismeri a filmeket, színészeket, az általuk alakított karaktereket, filmzenéket. Innen jött az ötlet, hogy ezt nagyobb társaságban is megossza.

Szerre bemutatta a kiválasztott filmeket és mondott egy rövid összefoglalót azok cselekményéről, ismertette a főszereplőket, a film megjelenési évét és azt, hogy mi volt akár az az egy mondat is, ami őt megragadta és elgondolkodtatta. Olyan is volt, amelyikbe bele is néztünk néhány perc erejéig Bettivel, természetesen vigyázva arra, hogy a cselekmény csúcspontját vagy a bravúros megoldásokat ne fedje fel, bátorítva ezáltal a kollégákat, hogy megnézzék, ha eddig ismeretlenek voltak számukra ezek az alkotások.

A 10 film kiválasztása nem volt egyszerű, teljesen érzelem alapú volt a döntés: a film témája, a zenéje, a valóságból merített igazság feldolgozása, egy, a filmben elhangzó és elgondolkodtató mondat, a film vicces-keserű hangulata vagy maga a szereposztás volt a döntő a szemlézésben. Többnyire régebbi filmekről volt szó, főképp a 90-es évekből, igazán nagy kaliberű főszereplőket felvonultatva, mint Robert de Niro, Al Pacino, Sir Anthony Hopkins, Liam Neeson, Charlize Theron.

Ismerjétek meg ti is a top 10-es listát:

  1. Az ördög ügyvédje – The devil’s advocate (1997)
  2. Egy asszony illata – Scent of a woman (1992)
  3. A misszió – The mission (1986)
  4. Nagyobb dicsőségért! – For greater glory: the true story of Cristiada (2012)
  5. Halálsoron – Green mile (1999)
  6. Bakancslista – The bucket list (2007)
  7. Az ösztön – Instinct (1999)
  8. Ha eljön Joe Black – Meet Joe Black (1998)
  9. Igaz megbocsátás – Amish Grace (2010)
  10. A nyomorultak – Les Misérables (1998)

Van olyan, amit nem láttál? Akkor ma este ragadj magadhoz egy nagy tál pattogatott kukoricát, kapcsold le a lámpát, bújj be az ágyba és indulhat a film maraton.

UI: a férfi kollégáinknak köszönjük, hogy elsők között leptek meg minket és köszöntöttek Nőnap alkalmából.