Blog

Sikeres záróvizsgát tettek a MATE székelyudvarhelyi vidékfejlesztési agrármérnök hallgatói

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök hallgatói az idei záróvizsgán lenyűgöző és sokrétű témákkal álltak a záróvizsga bizottság elé.

 

Kutatásaik számos aspektusát vizsgálják a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés különböző területeinek, különös tekintettel a helyi adottságokra és lehetőségekre.

Prezentációikban hallhattunk szarvasgomba termesztésről és kereskedelemről, generációváltásról a mezőgazdaságban, gazdasági fejlettségi mutatókról a COVID előtti és utáni időszakban, különböző régiók, és települések területfejlesztési, valamint turisztikai projektjeit mutatták be a végzősök, de készültek szakdolgozatok burgonya termesztésről, szőlőtermesztésről és borászatról, bogyósgyümölcs termesztésről, húsmarha tartással foglalkozó gazdák lehetőségeiről, sőt medveállomány elemzésről, károkozásról és még sorolhatnánk.

Ezek a kutatások nemcsak tudományos értékkel bírnak, hanem gyakorlati jelentőséggel is, hozzájárulnak a helyi mezőgazdasági és vidékfejlesztési kihívások megértéséhez, valamint innovatív megoldásokat és lehetőségeket is kínálnak a jövő generációi számára. A hallgatók munkái azt bizonyítják, hogy a vidéki
térségek fejlődése és fenntarthatósága érdekében fontos a helyi adottságok és erőforrások hatékony kihasználása.

Szívből gratulálunk mindannyiótoknak a kitartó munkához!

Köszönetünket fejezzük ki a záróvizsga bizottság tagjainak: Dr. Bacsi Zsuzsanna egyetemi tanár, Dr. Lukács Gábor egyetemi docens, Dr. Bánhegyi Gabriella egyetemi docens, Dr. Kiss Lívia Benita egyetemi adjunktus, Sorbán Ildikó osztályvezető, Szanati Angéla egyetemi tanársegéd, Lázár László Homoród-Küküllő LEADER egyesület elnöke.

Hálásak vagyunk, hogy áldozatos munkájukkal és elkötelezettségükkel hozzájárultak hallgatóink szakmai fejlődéséhez, valamint a vizsga sikeres lebonyolításához.