Blog

Sikeres záróvizsgát tettek az Edutus Egyetem alap- és mesterképzésének székelyudvarhelyi végzősei

A záróvizsgák idejének izgalmas időszakát éljük meg intézményünkben ezen a héten és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy minden évben számos kiváló szakdolgozat és diplomamunka bemutatásának lehetünk szem- és fültanúi. Kedden és szerdán az Edutus Egyetem kereskedelem és marketing alapszakos, valamint marketing mesterszakos végzősei mutatták be nagyszerű munkáikat és bizonyították be a záróvizsga bizottság előtt, hogy alapos kutatásokkal, tényfeltárásokkal, kreatív és innovatív ötleteikkel, értékteremtő javaslataikkal készenállnak a kereskedelem és marketinges pályájukra.

Minden évben találkozunk újszerű témákkal az alapképzésen, mint például ingatlanok értékesítése a virtuális valóság segítségével, B2B az e-kereskedelemben, egészségtudatos vállalkozások marketingkommunikációja, a dropshipping szerepe és problémái a globális e-kereskedelemben, de láthattunk remek bemutatókat új termékek, szolgáltatások piaci bevezetéséről, arculatépítésről, fogyasztói igény felméréseket és fogyasztói magatartás kutatást, üzleti terveket vagy akár vásárlási szokás vizsgálatokat.

Mesterszakos hallgatóink is átfogó és változatos diplomamunka témákat választottak. Bemutatásra került a SZÉK humánerőforrás fejlesztési stratégiája, hallhattunk a lovasturizmus élményszolgáltatás fejlesztéséről, települések marketingjéről, moduláris nyaralók export lehetőségeiről és Smart Home rendszerek marketingjéről, az influenszer marketing fogyasztói magatartás hatásairól, az Y, Z generációk fogyasztói szokásairól, valamint a civil szervezetek forrásszerzési kihívásairól.

Szívből gratulálunk mindannyiótoknak tanulmányaitok sikeres befejezéséhez! Munkáitok sokszínűsége és minősége tükrözi elkötelezettségeteket, kreativitásotokat és szakmai hozzáértéseteket.

Arra biztatunk Benneteket, hogy maradjatok kíváncsiak és fejlődjetek választott szakmátokban, legyetek rugalmasak, hiszen a világ folyton változik és a sikeres megmaradás érdekében szükség van a gyors alkalmazkodóképességre. Ápoljátok egyetemi kapcsolataitokat, mert ezekből barátságok, sőt szakmai kapcsolatok is kialakulhatnak, vagy már kialakultak. Higgyetek magatokban, de ne féljetek hibázni sem, mert a tévedések új tanulságokat hoznak számotokra és végül arra biztatunk, hogy adjatok vissza a közösségnek is magatokból, a tudásotokból, a tapasztalataitokból, hogy ezekből a fiatalabb generációk, de még az idősebbek is tanulhassanak.

Köszönjük a záróvizsga bizottság tagjainak: Veres Hanga Katalinnak, Szász Jenőnek, Dr. Székely Szilárdnak, valamint Dr. Ilyés Ferencnek, hogy tanulmányaik során szakmailag támogatták hallgatóinkat, a záróvizsgán bátorították őket és értékelték munkájukat.