Blog

Szakeligazító nap 2019

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ minden tanév elején időt szán arra, hogy az újonnan felvételt nyert hallgatóknak pontos felvilágosítást nyújtson: az oktatási központról; az általuk választott képzés felépítéséről; a tanmenetről; az óratartásról; a vizsgák rendjéről; a szakhoz, egyetemhez kapcsolódó fontosabb szabályzatokról, hallgatói jogokról és kötelezettségekről; valamint a digitális Neptun Tanulmányi Rendszerről.

Idén sem volt ez másképp, a SZÉK Szakeligazító napot október 5-én tartottuk.

A fent említett szabályzat-ismertetésen túl nagy népszerűségnek örvendő ismerkedő és csapatépítő játékok, foglalkozások színesítették a napot. A SZÉK egyetemi színháza, az SGR Projekt is bemutatkozott – ezúttal maga a rendező, Balogh Bálint: Vakbél-performáció – a színház mint belső szerv című performanszát láthatták az érdeklődők. A napot közös vacsorával és bulival zártuk.

Elfogultan, de jogosan írjuk-mondjuk-érezzük-állítjuk ismételten: a Légy ott! Ismerkedj! Tájékozódj! Érezd jól Magad! jelmondatok égisze alatt megszervezett Szakeligazító nap elérte a célját.

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ Szakeligazítóját az oktatási intézmény munkatársai-oktatói-önkéntesei és felsőbb éves hallgatók mentorálták.