Blog

A határon túli magyar egyetemi képzések és hallgatóink fejlesztése

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ minden tanév elején egy Szakeligazító nap keretén belül időt szán arra, hogy az újonnan felvételt nyert hallgatóknak pontos felvilágosítást nyújtson: az általuk választott képzés felépítéséről, a tanmenetről, a vizsgákról, a hallgatói jogokról és kötelezettségekről. Mindezt önismerettel fűszerezett karriertervezési tréninggel és csapatépítő foglalkozásokkal egészítjük ki, hogy megerősítsük hallgatóinkat saját elhatározásukban, továbbtanulási szándékukban, illetve az együttműködés fontosságában.

A járvány miatt kialakult rendhagyó helyzetben fajsúlyosabb szerepet tölt be a digitális taneszközök és rendszerek, e-learning platformok ismerete, ezért fontosnak tartjuk, hogy már az elsőéves egyetemistáink megismerjék ezek széleskörű alkalmazási lehetőségeit, így a rendezvény keretében bemutattuk a legfontosabb felületeket, amelyeket használniuk kell tanulmányaik során. (pl. SZEK e-learning platform, Neptun, CooSpace, Moodle stb.)

Projektünknek kiemelt célja, hogy hallgatóink szülőföldön való boldogulását, továbbtanulását segítsük azáltal, hogy az intézményünkbe való lépésükkör már megkapják azokat a gyakorlati alapokat, amelyek megerősítik őket a céljuk felé vezető úton.

Köszönöm, hogy profizmussal, odaadással, türelemmel megszerveztétek ezt a szakeligazító napot. Tényleg úgy éreztem, hogy mind a csapatunkkal, mind pedig egyénenként is foglalkozva volt velünk.

Csak így tovább! Ez egy szuper és tökéletes nap volt, amit nektek, vezetőknek és szervezőknek köszönhetünk.

Nagyon érdekes játékokat hoztatok! Örülök, hogy interaktívabbá és színesebbé teszitek a napjainkat.

Pozitív kisugárzású emberek vagytok, tudást és energiát is adtatok. Köszi!

Remek ötletnek tartom ezeket a csapatépítőket, jó volna, ha nem csak egyszer szerveznétek.

Minden, amit tesztek, és ma megnyilvánult, az építő és kreatív. Azt tapasztaltam, hogy a jövő tanítói már ti vagytok.