01

Számítógépkezelő-tanfolyam

Akkreditált számítógépkezelő-tanfolyamunkat Neked ajánljuk, ha rövid idő alatt és hatékonyan szeretnél alapszintű jártasságot szerezni a számítógépkezelés területén, megszerzett ismereteidet pedig kamatoztatnád munkahelyeden vagy a hétköznapi életben.

Az oktatás során:

Nem akadály a jelentkezésnél, ha nincs számítógépes előismereted, mi pontosan abban segítünk Neked, hogy legyen. A tanfolyam során azon dolgozunk, hogy képes legyél:

Nézd meg a képzés részletes tematikáit itt:

Ez a modul a személyi számítógép és az operációs rendszer használatával kapcsolatos alapvető ismereteket tartalmazza. Tudni kell módosítani a fontosabb beállításokat, használni kell a beépített súgófunkciókat, és tudni kell kezelni a „nem válaszoló” alkalmazásokat, valamint az Asztal parancsikonjait is. A tanfolyam során könyvtárakat/mappákat kell létrehozni, kezelni és rendszerezni, fájlokat és könyvtárakat/mappákat kell másolni, mozgatni és törölni, fájlokat tömöríteni és kibontani. A hallgató tisztában lesz a számítógépes vírus fogalmával, és ismerni fogja a vírusellenőrző szoftver használatát. Ugyanakkor megismerkedik az operációs rendszeren belül elérhető egyszerű szövegszerkesztőkkel és nyomtatásvezérlő funkciókkal is.
Ebben a fejezetben a résztvevő képes lesz szövegszerkesztővel dokumentumokat létrehozni, formázni, módosítani, szöveget másolni és mozgatni akár dokumentumon belül, akár több dokumentum között. Megismerkedik továbbá a szövegszerkesztő-alkalmazások néhány más funkciójával is: például egyszerű táblázatok létrehozásával, képek és rajzok beillesztésével, vagy a körlevél létrehozásával.
Ebben a részben megtanítjuk a hallgatót nagyobb terjedelmű táblázatot megtervezni, létrehozni, módosítani, abban egyszerűbb műveleteket elvégezni. Ugyanakkor a jelentkező képes lesz diagramot készíteni, standard matematikai és logikai függvényeket alkalmazni, illetve képleteket létrehozni és használni.
A hallgatónak egyszerű webes keresési feladatokat kell elvégeznie web-böngésző és valamely kereső használatával. Képes lesz arra, hogy a honlapokat felvegye a Kedvencek/Könyvjelzők közé, valamint hogy kinyomtasson weblapokat és találati listákat. A webes űrlapokon is biztonsággal el kell igazodnia. Ezenkívül az elektronikus levelezéssel (e-mail) kapcsolatos alapvető ismereteket is megmutatjuk. Levelezőrendszeren keresztül üzeneteket lesz képes küldeni, fogadni, levélhez fájlokat csatolni, ugyanakkor képes lesz a levelezőrendszer mappáit/könyvtárait kezelni és rendszerezni.
Oktató: Sorbán Ildikó
Több éves oktatási tapasztalattal rendelkezem a felnőttképzés területén. Szeretek emberekkel foglalkozni, tanítani és tanulni. Igazi kihívás a felnőtt tanulót motiválni, hozzásegíteni az új ismeretek elsajátításához. Folyamatos értékeléssel lehetőséget adni reális célok elérésére. Igyekszem jó tanár-diák kapcsolatot kialakítani. Az órákat úgy építeni fel, hogy a gyakorlati életben is használható tudást birtokolhasson a diák. Hiszem, hogy nyitottsággal és kitartással jó eredményeket lehet elérni.
650 RON
A képzés időtartama: 40 óra elmélet (+80 óra gyakorlat - egyéni feladatok) – 2-2,5 hónap (heti 2 alkalommal 2-2 óra).
  • A tanfolyam sikeres elvégzése után államilag elismert, akkreditált oklevelet szerezhetsz.
Jelentkezem!

Ha már magabiztosan kezeled a számítógépet és fejlesztenéd tudásod az Office csomag további programjaival, nálunk ezt is megteheted. Felsorolt moduljaink kiegészíthetőek a következőkkel:

01

Adatbázis-kezelés (Access)
A hallgató táblákat, lekérdezéseket és jelentéseket fog létrehozni és módosítani, ezekből formázott dokumentumot készíteni. Továbbá képes lesz táblák közötti kapcsolatokat definiálni, az adatbázis adatait lekérdezni és módosítani az alkalmazáscsomagban elérhető lekérdezési és rendezési eszközök segítségével.

02

Prezentáció és grafika (Power Point)

A modul a prezentációkészítéshez szükséges információkat ismerteti. A tanfolyamot elvégző képes lesz prezentációt létrehozni, formázni, módosítani, illetve szövegeket, képeket, rajzokat és diagramokat mozgatni vagy másolni egy prezentáción belül, vagy akár több prezentáció között. Az elkészült prezentáció egyes elemein (képeken, diagramokon, rajzokon stb.) alapvető műveleteket fog tudni elvégezni, különféle vetítési/animálási effektusokat alkalmazni.

Jelentkezni szeretnél a számítógépkezelő-tanfolyamra?

Rólunk mondták

Meglepett, hogy:

Ami tetszett a tanfolyamon:

Akkreditált tanfolyamok űrlap

A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ az Ön személyes adatai védelmével kapcsolatban a hatályos jogszabályoknak megfelelően jár el. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek (679/2016) megfelelően bizalmasan kezeljük, harmadik félnek nem adjuk át, azokat csak saját céljainkra használjuk fel.