Blog

Székelyudvarhelyi premier: A Kisherceg visszatér

Június 7-én, egy napsütötte pénteki nap végén került sor A Kisherceg visszatér című darabunk székelyudvarhelyi premierjére.

Egy egész hetünk telt el délutáni próbákkal, hogy biztosan álljunk a hazai nézők elé. Az előadás napján hármunknak még vizsgája is volt, utána igyekeztünk is a helyszínre, a Siculus Ifjúsági Házba. Nekem az izgulás már egy órával az előadás előtt elkezdődött. Tudtam, hogy sok ismerős arc lesz és nem akartam belerontani a szövegembe, ahogy a többiek sem. Készülődtünk, megoldottuk az utolsó simításokat, közben a házi sütemények egymás után érkeztek az előtérbe, hiszen az előadás után minden nézőt vártunk egy közös beszélgetésre.

Amikor már elfoglaltuk Gál Szilárddal és Szigyártó Emővel a színpadon a helyünket, és Balogh Bálint beengedte a nézőket, próbáltam azt képzelni, hogy csak próbán vagyunk, de nem sikerült. Elkezdődött a szokásos remegésem és izgulásom, amin a több mint tíz év színpadi szereplés sem segített. Viszont remek érzés volt ott lenni mindenki előtt, és megmutatni magunkat, hogy mit tudunk. Emőnek pedig különleges lehetett, hiszen ő akkor lépett fel először itthon az SGR Projekttel.

Az előadás szinte egy csettintés alatt véget ért, már azon kaptuk magunkat, hogy egymás kezét fogva hajolunk meg a hangos taps közepette. Végigcsináltuk, és büszkén álltunk ki mindenki elé. Miután elhagytuk a „színpadunkat”, Bálint vette át a szót. Mesélt arról, hogy már 5 éves az SGR Projekt és hogy miért alapította a kis csapatunkat. Megköszönte a Székelyudvari Egyetemi Központnak, hogy hitt bennünk és befogadott minket, végül pedig említést tett arról is, hogy mindenkit várunk az előtérbe egy beszélgetésre, na meg, hogy a terem kijáratánál elhelyeztünk egy adománydobozt, amit a lujzikalagori, nagypataki és forrófalvi csángó kisgyermekek közös nyári táborozására gyűjtöttünk. Összesen 671 lej és 11 000 forint gyűlt össze, ami mindannyiunk arcára mosolyt csalt. Itt szeretném is megköszönni mindenkinek az adományát a csapat nevében!

Az előtérben kaptunk gratulációt, virágot, sok mosolyt és pozitívan meglepődött ismerősöket, akiknek újdonság volt, amit csinálunk. Mindezek után a sikeres előadást két színésztársammal, Feleki Krisztina rendezőasszisztenssel és Balogh Bálinttal Tárkányi Botond kollégánknál ünnepeltük.

Az itthoni előadás feltöltött bennünket és örömmel megyünk a sepsiszentgyörgyi Színjátékosok 5. Találkozójára június 15-én.