Blog

Tanulmányi út – Kárpát-medencei Nyári Egyetem

Harmadéves könnyűipari mérnök (nyomtatott média-, csomagolástervezés és technológia specializáció) hallgatóink egy kis csapata részt vett 2022. július 4-8. között az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és az Integrált Tudományok Szakkollégiumának szervezésében a Kárpát-medencei Nyári Egyetemen.

A hallgatóknak lehetőségük volt műhelymunkákon részt venni, különböző nyomdai eszközöket megismerni, kipróbálni. Elkészítették a saját Óbudai Egyetemes pólójukat, füzetüket és a papírkészítés rejtelmeibe is betekinthettek. Emellett, oktatóik „idegenvezetésében” alkalmuk volt megcsodálni Budapest látványosságait és igazán jó hangulatban, sok nevetéssel eltölteni a nyári egyetem napjait.

Nagyon jó volt az egyetem látogatás, a nyári egyetem programja. Nagyon sok mindenbe bele tudtunk látni, amit eddig a Covid nem tett lehetővé. Szerencsére ki is tudtunk próbálni sok érdekességet, és büszkeséggel tudtunk haza jönni, hogy mi is készíthetünk papírt, füzetet, pólót.

Rendkívül hálás vagyok a lehetőségért, hogy részt vehettem a nyári egyetemen, ahol gyakorlatban láthattam működni azokat a gépeket, folyamatokat, amikről eddig csak elméleti ismereteim voltak. A gyárlátogatások, a közös kirándulások, nagyon jó alkalmat kínáltak arra hogy úgy töltsünk kellemesen időt együtt, hogy közben hasznos, tapasztalati tudást szerzünk.

Levelező tagozatosként fontosnak tartottam, hogy az anyaintézményt megtekintsem, izgatottan vártam már a látogatást. Amit tapasztaltam az az oktatók kedvessége, törődése, tartalmas programok megszervezése. Remek lehetőség volt arra, hogy közelebbről is megismerjük nem csak a tanárokat, hanem egymást is. Jó érzésekkel távoztam, köszönöm.