Blog

Te ismered a kollégáid szeretetnyelvét?

Ezen a héten Sebestyén Renáta kolléganőnk volt a SZÉK-beszéd házigazdája és a fenséges tiramisu mellett, Garry Chapmen 5 szeretetnyelve került terítékre. Mikor is lehetne ez a legaktuálisabb, ha nem a házasság hetén. Bár Reni még a házasság küszöbén áll, de már azon fáradozik, hogy minél inkább megismerhesse párja szeretetnyelvét, mert, amint a könyvből idézte is: „párunk szeretetnyelvének az ismerete hiányában csak elbeszélgetünk egymás mellett és magányosak maradunk”.

Érdekes és értékes személyes megosztásaival fűszerezte a szeretetnyelvek felsorolását, az egyes nyelvekre jellemző és nem jellemző tulajdonságokat. Annak ellenére, hogy a kollégák közül többen már ismerték a szeretetnyelveket, a megoldott teszt nem volt hiábavaló, mert az idő előrehaladtával, a különböző élethelyzetek megélésével akár pár év leforgása alatt is változhat a szeretetnyelvünk. Ez derült ki ebben az esetben is, vagyis, hogy nem teljesen biztos, hogy az az elsődleges szeretetnyelvünk, amit elsőre gondolnánk.

A teszt kiértékelése után a közös megosztásokból most már egymásról is tudjuk, hogy kollégaként kinek fontos egy kis figyelmesség az asztalán reggel, érkezéskor, vagy egy dicsérő szó, egy ölelés a megfelelő időben, de akár egy kis osztatlan figyelem, vagy éppen szívesség. Renáta meglepetése, az áhított tiramisu, mindenki helyén kitálalva még a beszéd kezdete előtt csak egy elterelő hadművelet volt, ami összezavart, hogy ne is sejthessük a nap témáját, de ugyanakkor már előre megajándékozottnak érezhettük magunkat, még akkor is, ha nem feltétlenül az ajándékozás az elsődleges szeretetnyelvünk.

Egyszóval a tiramisu mennyei volt, az ajándék a szívünkön talált, a téma pedig feldobta nemcsak a napunkat, de joggal mondhatjuk, hogy a hetünket is.

Kíváncsi vagy mi a te szeretetnyelved? 
Töltsd ki a tesztet itt: https://love.kgyt.eu/