Blog

Tojásszépség- és locsolóvers-bemutató – közösségépítő SZÉK-eseknek

Néhány napon belül a kereszténység legnagyobb ünnepére kerül sor. Tudjuk, hogy nehéz idők járnak, ennek ellenére arra biztatunk, ezúttal is éld meg a hagyományainkat, fess tojást, írj locsolóverset!


Lányok-Asszonyok a SZÉK-holdudvarból!
Ízlésvilágodhoz legközelebb a kesicés vagy gicés tojásírás áll? Vagy a hagymahéjas tojásfestés a kedvenced? Vagy inkább a modernebb technikákat és mintavilágot kedveled? Bármelyik mellett is döntesz, oszd meg az örömteli alkotás végeredményét velünk is! (Csatoltunk hagyományos mintákat.)   
Fényképezd le az általad készített hímes tojásokat, majd töltsd fel a SZÉK Tojásszépség- és locsolóvers-bemutató című Facebook-albumába hozzászólásként 2020. április 13., hétfő éjfélig.  Egy személy egy saját fotót tölthet fel. A fényképekből válogatást teszünk közzé majd a honlapunkon (www.szek.ro) is.

Fiúk-Férfiak a SZÉK-holdudvarból!

Lehet rövid vagy hosszabbacska, hagyományosan népies vagy modern, kissé komolykodó vagy humoros, egy a lényeg, tisztelt Fiúk-Férfiak, ezen húsvétkor se hagyjátok, hogy elhervadjanak a Lányok-Asszonyok!
Keressétek elő kedvenc locsolóverseteket vagy írjatok egyet – mindkét esetben egyetlen feltétel van csupán: versetekben szerepeljen a SZÉK szó.
Ha megszületett, készítsetek egy rövid (maximum 30 másodperces) videót, majd töltsétek fel a SZÉK Tojásszépség- és locsolóvers-bemutató című Facebook-albumába hozzászólásként 2020. április 13., hétfő éjfélig. Egy személy egy verssel nevezhet.
(Ha nagyon kameraellenes vagy, elfogadjuk, hogy az arcodat nem mutatod, csupán a hangodat halljuk, sőt még az is belefér, hogy a versedet csak írásban töltöd fel.)

Ide töltsd fel:
facebook.com/szekelyudvarhelyiegyetemikozpont

Mutasd meg ezúttal is értékeidet, építsük a SZÉK-es közösséget együtt!

Áldott és szerető hittel teli ünnepeket kívánunk,  
a SZÉK munkaközössége nevében,
Szabó Attila
kommunikációs és felnőttképzési osztályvezető