Blog

Hatékonyan az Excellel

Napjainkban minden irodai munka előfeltétele az Excel-programhasználat, hiszen egy stabil Excel-tudással hatékonyabban lehet dolgozni. A megszerzett ismeretekkel könnyebben elvégezhetővé válnak a napi rutinfeladatok és elemzési projektek, így rengeteg energia és idő megtakarítható egy-egy munkanap során. 

A helyi pályakezdő fiatalok és kezdő vállalkozások egyik legnagyobb gondja, hogy bár hiánypótló és értékteremtő ötleteik, terveik, projektjeik vannak, ezeket bizonyos szakmai tudás hiányában nem tudják megvalósítani. Ebből az alaptényből kiindulva, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban idén szeptember és december között egy fiataloknak szóló haladó Excel-tanfolyam zajlott, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város támogatásával. 

A képzés célja az volt, hogy gyakorlati tudást adjon a résztvevők kezébe, hogy hatékonyan tudják használni az Excelt. Hogy a táblázatkezelő adta lehetőségeket kihasználják a résztvevők, a napi ismétlődő feladatokat automatizáljak. Hogy megtanuljanak nagy adattáblákat beolvasni, tisztítani, kezelni, kimutatásokat, elemzéseket készíteni. 

Oktatóink arra törekedtek, hogy a tanfolyam során az üzleti-pénzügyi területekből hozott gyakorlati példák, feladatok megoldásain keresztül mutassák be az Excelt. A képzésen résztvevők elsajátították: a haladó függvények használatát; adatok importálását, tisztítását, feldolgozását; adatok vizualizációját; kimutatások készítését; dinamikus táblák, dashboardok készítését; makrók készítését; a Power Query, Power Pivot és Power BI használatát. 

Bár a járványügyi helyzet alaposan átalakította a lehetőségeket, azt valljuk, hogy a tervezett célok megvalósultak. 

Ami a folytatást illeti: számunkra továbbra is kiemelt fontosságú a helyi humántőke fejlesztése, így további hasonló képzéseket tervezünk.
Részt venne a következő HaladóExcel-képzésen?
Itt tud  jelentkezni: https://szek.ro/halado-excel-tanfolyam/

„Nagyon sokat tanultam. A tanult módszerek nemcsak a munkámat fogják megkönnyíteni, hanem a mindennapi teendőimet is le tudom egyszerűsíteni, könnyebben tudok tervezni, a teendőimet rendszerezni.” 

„A képzés többek között segített az összefüggések megtalálásában, egy káosznak látszó adattábla érthetővé tételében és a lényeg leszűrésében.”

„A képzés rávezetett arra, hogy az Excelnek számos hasznos bővítménye van. A jövőben szeretném gyakrabban és eredményesebben felhasználni a megszerzett tudást a napi munkámban.”

„Építőmérnökként rengeteg építkezési anyaglistával találkozom, ezeknek a listáknak az optima